Tuesday, January 31, 2017

Journey to the Center of the New Wing

This week, we thought we'd take you on a field trip to see some of the areas of Siena's new wing that aren't so readily visible from our parking lot.

Here's a snapshot of our faculty and staff checking out the forthcoming theater and music room on the ground floor.

A few of us made our way to the top level of the addition. I'd call it a balcony, but that would be a porch choice of words. This level will eventually be the home of our new science labs.

Here's another view of the science lab level. The walls will go up soon, but we're enjoying the panoramic view for now!

I have a Star Wars trivia question for you: what was Darth Vader's lesser-known second wife's name?  Ella!  Ella Vader.

Speaking of elevators...in addition to getting the walls ready, our construction crew is working on the area where our new elevator will be.  Seeing the progress on this really lifts our spirits.

And just for fun, here's a night view of the new wing. We are delighted at how everything is coming along!

Friday, January 13, 2017

*Steeling* a Glimpse

This week, we were thinking inside the box: we had the opportunity to peek inside the new wing to check in on how the black box theater is coming along!


The image above shows the area that will become the theater.

The raised level will house our new sound-proof music room. It's coming along nicely!

Meanwhile, the work continues outside...

Welding is a joint effort at Siena -- it takes a crew to weld beams of this size and quantity!

By the way, why do welders' arguments never end?  They can't stop making the sparks fly.

Tuesday, January 3, 2017

We're *Beaming* With Pride

We're proud to share that while we were away on winter break, our construction crew made some incredible progress!


Here's a look at the steps that led to these amazing developments:

Just before break, our construction crew focused on our new wing's future windows. 

There won't be too many jokes about this; window puns just seem terribly transparent.

Window wells were added to keep dirt from entering through the window openings during backfilling.

Once backfilling was completed, steel work began. This was done when school was not in session so that the heavy beams could be unloaded in the parking lot (as shown in this post's first photo). 

We're grateful to our construction crew for putting in a ton of work over the past few weeks!